・• . habånina 23 . •・

mienso cza żreć l|i|!|i|l korzenie-> http://www.habanina.forka.eu/index.php


#1 2007-09-08 21:49:36

sajkou

http://saikouwnawiasie.w.interia.pl/domokun4.gif • ojciec dyrektór

5738609
Skąd: skądinąd
Zarejestrowany: 2007-08-31
Posty: 117
Punktów :   
WWW

kocham mięso

http://www.chainavi.jp/img/useful/meat.gif

jestem uzależniony, uwielbiam dotykać surowe mięso, kroić je przyrządzać i jeść
jak niezjem dziennie jakiejś martwej zwłoki dostaje kurwicy 
jestem zboczony na tym punkcie, to prawie nekrofilia, umiłowanie dla mięsa jest tak wielkie że niemoge przestac o nim mysleć. a ta strona to pornografia http://www.agro-handel.com.pl/main.php? … rzowe&l=pl
w kontaktach z mięsem przeżywam coś mistycznego, coś czego nic innego na świecie nie jest w stanie mi dać.
pisałem nawet o tym poematy, i prowadziłem pamiętnik po każdym krojeniu mięsa.



http://www.gostwica.ubojnia.com/img/main_picture_meat1.jpg

w wikipdii odnotowano:
(macie też kawałek w stopce na głównej habaniny, a i myślicie że skąd habanina  )
Mięso (główne pożywienie osób z grupą krwi 0) jest konglomeratem (zespołem) tkanek, z których główną jest tkanka mięśniowa, uzyskiwana ze zwierząt rzeźnych i/lub łownych (dziczyzna). Słowa "mięso" zazwyczaj używa się w znaczeniu kulinarnym. Potocznie mięsem nazywa się również słoninę. Jest to niepoprawne, ponieważ słonina to anatomicznie zlokalizowana, tj. przede wszystkim grzbietowoboczna warstwa tkanki tłuszczowej (tłuszczu) tuszy i/lub półtuszy świńskiej (wieprzowej).

Obecnie obowiązująca definicja mięsa: - mięśnie szkieletowe ssaków i ptaków uznane za zdatne do spożycia przez człowieka wraz z przyległą tkanką, gdzie ogólna zawartość tłuszczu i tkanki łącznej nie przekracza przyjętych wartości, i kiedy to mięso stanowi składnik innego produktu spożywczego.

Ogólnie dzielimy je na:

    * mięso bez kości - w którym brak jest tkanki kostnej
    * mięso z kością

Określenie stosuje się głównie do ssaków i ptaków i innych jadalnych zwierząt. Do popularnych gatunków mięs należą:

    * wieprzowina - ze świni
    * wołowina - z krowy
    * mięso drobiowe - z ptaków hodowlanych
    * baranina - z owcy
    * konina - z konia
    * dziczyzna - mięso upolowanych zwierząt - saren, zajęcy i innych, także dzikiego ptactwa

Spożywanie zakażonego mięsa na surowo, lub po niewłaściwej obróbce cieplnej, może stanowić zagrożenie zakażenia chorobami bakteryjnymi, wirusowymi i pasożytniczymi. Poprzez spożywanie mięsa wołowego zakażonego bydła (także po obróbce termicznej) można zachorować też na Chorobę Creutzfeldta-Jakoba

Podobnie jak po spożyciu innych pokarmów poddanych obróbce termicznej w temperaturze pow. 50 stopni, również po zjedzeniu mięsa dochodzi do leukocytozy potrawiennej czyli zwiększenia ilości białych ciałek krwi.

Mięso zawiera dużo wysokowartościowego białka. Dla większości ludzi w Europie mięso jest jednym z ważnych składników pożywienia, dostarczającym znaczącej części białka. Mięso od czasów prehistorycznych było składnikiem ludzkiej diety, jednak wiele osób wskazuje na etyczne i humanitarne aspekty pożywienia opartego na uboju zwierząt rzeźnych, szczególnie w warunkach hodowli przemysłowej, dlatego też powstały rozmaite ruchy wegetariańskie, które z różnych przyczyn propagują dietę bezmięsną.

W kościele katolickim tradycyjnie w piątki nie spożywa się mięsa (dotyczy to wyłącznie mięsa ssaków i ptaków).


鬼さんこちら手の鳴る方へ

Offline

 

#2 2007-09-08 22:07:44

 Carnage

http://saikouwnawiasie.w.interia.pl/chicken.gif haba haba

Zarejestrowany: 2007-09-04
Posty: 26
Punktów :   

Re: kocham mięso

Mięso z Nonsensopedii

Mięso – kontrowersyjna substancja spożywcza produkowana obecnie z ropy naftowej przez wielkie sieci hipermarketów. Produkcja mięsa z ropy naftowej została zapoczątkowana przez pozerów. Pozerzy stworzyli wspaniałą przyszłość dla nas, mas niedouczonych, dzięki nim mięso jest różowe (przez pierwsze pięc minut) a niebo niebieskie (przez jeszcze 4,5 mld lat). Często jest używane do rzucania, co budzi sprzeciw opinii publicznej, która twierdzi, że mięso też człowiek.

Skład:
Mięso składa się z mieszaniny naturalnych węglowodorów gazowych (dane z Wikipedii), kwasu siarkowego, asfaltu, betonu, oraz polepszaczy smakowo-zapachowych: E 123, E 234, E 345, E 658, E 677, E 836, E 456, E 589, E 896, E 7980, E 9578, E 24524, E 42546, E 24563576, E 463457456867, E 4365768578956345, a także najdoskonalszego z nich: E 3453564575686584563141346427, dzięki któremu osiąga ten piękny różowy kolor. 

Do połowy XX w. mięso wyrabiano ciemnogrodzkimi, katolickimi metodami z ciał biednych krówek, świnek, kaczuszek (o, pardon, kaczki dzisiaj już nie są pod ochroną...!), kurek, czy wielbłądów i koni.

Kontrowersje wokół mięsa:
Mięso produkowane katolickimi metodami, poprzez ubój biednych zwierzątek stało się przedmiotem obrony ze strony mądrych i postępowych środowisk, oświeconych żarówkami firmy Osram. Środowiska te wykazały niezbicie, iż zabijanie zwierzątek na mięso jest niezgodne z ich światopoglądem i wobec tego wszyscy powinni się do niego dostosować, bo jak nie...

Od tej pory, w porozumieniu z proekologicznie nastawionymi właścicielami hipermarketów, mięso zaczęto produkować z mniej kontrowersyjnych (według ekologów) składników, przez co zniknęły wszelkie kontrowersje, zaś całe społeczeństwo teraz może bez przeszkód dążyć do świetlanej przyszłości, zarysowanej światłą postępową myślą.

... mieso na wesoło.

Offline

 
`Obecnie obowiązująca definicja mięsa: - mięśnie szkieletowe ssaków i ptaków uznane za zdatne do spożycia przez człowieka wraz z przyległą tkanką, gdzie ogólna zawartość tłuszczu i tkanki łącznej nie przekracza przyjętych wartości, i kiedy to mięso stanowi składnik innego produktu spożywczego.

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
GotLink.pl